Ajuntament Alforja

Arriba una nova edició de la Fira del Pataco!

El proper diumenge 28 d’agost a les 10 del matí començarà la segona edició de la Fira del Pataco d’Alforja. Donarà el tret de sortida aquesta cita gastronòmica la cuinera Mariona Quadrada, acompanyada del President del Consell Comarcal, Sr. Joaquim Calatayud. Seguidament es duran a terme moltes activitats, tot això conjuntament amb la degustació de productes locals.

El plat fort del dia és sense dubtes el dinar popular del patacó, un plat tradicional típic del Baix Camp, compost fonamentalment per tonyina, patata i carabassó. A més d’aquest àpat popular, la Fira inclou multitut d’activitats i tallers. Cal destacar el concurs de beure en porró que tindrà lloc a la zona de la piscina vella a les 12:30h, el vermut que és podrà gaudir a la zona de bars com a prèvia del dinar, o tallers de tir en arc, de titelles i molt més.  A més, La Fira del Pataco acollirà durant tots els dies productes de proximitat, artesania i oficis antics d’Alforja, així com una mostra de les entitats del poble.

El diumenge s’oferiran visites guiades gratuïtes pel nucli antic amb pujada al Campanar inclosa a les 12:00h – 17:30h el punt de partida és al Punt d’Informació. Les visites es poden reservar amb antelació.

La Fira gastronòmica del Pataco és un espai per a conèixer i reivindicar el menjar del Baix Camp. Un nou concepte de fira a l’entorn d’una bona taula, i una forma més de promocionar els nostres productes i fomentar el turisme en el nostre poble. A més a més del menjar a la Fira trobaràs actuacions musicals, xerrades gastronòmiques, mostres d’oficis antics, visites guiades pel nucli antic d’Alforja, concursos, exhibicions i un gran nombre d’activitats per a nens.

 

Plaça Mercadal, 13

43365 Alforja

Tel. 977 816 008

Segueix-nos al Facebook