Ajuntament Alforja

Detenen un bomber de Reus com a presumpte autor d'un incendi a Alforja

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts Jesús P.S., un bomber funcionari del parc de Reus de 62 anys, com a presumpte autor d'un incendi de vegetació el dilluns 28 de juliol als Garrigots (Alforja), on van cremar 1.400 metres quadrats de matolls, segons el Cos d'Agents Rurals. Els Mossos van prestar-li declaració dimarts a la tarda i, posteriorment, el van detenir després que reconegués l'autoria dels fets. Es preveu que el detingut passi a disposició del Jutjat de Reus dijous al matí. Paral·lelament, la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis li ha obert a un expedient disciplinari per una presumpta falta i, com a mesura cautelar, ha suspès les seves funcions.

 

La detenció es va produir arran de la denúncia d'un membre del Cos d'Agents Rurals del Baix Camp, que hauria pogut comprovar com l'home havia iniciat un incendi de forma intencionada prop d'una urbanització d'Alforja el 28 de juliol al migdia.

L'agent, que realitzava una vigilància a la zona dels Garrigots, va observar com l'home, amb actitud vigilant, es dirigia cap a una finca propera a la seva i manipulava alguna cosa que havia tret de la butxaca, dipositant-la damunt unes herbes seques i marxant després.

Passats tretze minuts, l'agent rural va comprovar que sortia una columna de fum del lloc on havia estat el detingut. Després de que els equips d'extinció d'incendis donessin per apagat el foc, que va cremar 1.400 metres quadrats de vegetació, els Agents Rurals van iniciar la investigació de les causes, trobant al lloc dels fets la burilla d'una cigarreta.

Segons els Mossos, l'home hauria fet servir la cigarreta, juntament amb diversos llumins lligats amb cinta adhesiva, com a dispositiu per a originar el foc, amb un efecte retardant per l'ús de la cigarreta.

 

 

Plaça Mercadal, 13

43365 Alforja

Tel. 977 816 008

Segueix-nos al Facebook