Ajuntament Alforja

Informatiu

L’any 1957 el mestre Josep Taverna Martínez, va publicar a l’entitat Amics d’Alforja, un quadre sinòptic en el que explicava una sèrie de projectes, que segons el seu parer Alforja necessitava fer, entre els quals n’hi havia un que deia: fer una revista trimestral.

Quan a l’any 1992 en unes eleccions es va renovar la Junta Directiva de l’entitat Amics d’Alforja, el soci Antoni Pujals Rebull va entrar a formar-ne part com a vice-president, aleshores va decidir que una feina que podia fer des de la Junta Directiva, era fer una revista trimestral com volia el fundador de l’entitat Josep Taverna. Amb el beneplàcit de la Junta Rectora, va decidir tirar endavant el projecte d’una revista local, ja que dels esdeveniments que passaven arreu del món ja se n’enteràvem per mitjà de la premsa, la ràdio, la TV o el cinema, però dels esdeveniments que passaven pel nostre poble, no en quedava constància escrita enlloc, per tant era necessari crear una revista de caire local per explicar el que succeïa a Alforja i que estés a l’abast de la gent que ho volgués llegir.

La revista Informatiu d’Alforja va néixer l’any 1993, en el sí de l’entitat Amics d’Alforja, per això  en un principi es deia : Informatiu Amics d’Alforja, perquè depenia d’aquesta entitat. Des d’un principi es repartia per tot el poble gratuïtament, el seu format era molt senzill i poques pàgines, després anà gradualment augmentant el número de pàgines i actualment en té vint-i-vuit, que són en blanc i negre menys la portada, la contraportada i les pàgines centrals que són en color, el format també canvià i passà a ser DA4.  Quan l’any 1994, l’Ajuntament d’Alforja passà a fer-se càrrec de l’entitat Amics d’Alforja,  absorbí totes les dependències que aquesta tenia. Però la revista Informatiu, va voler continuar amb total independència de l’Ajuntament i aleshores el Consell de Direcció de la revista, va crear una nova entitat anomenada : Associació de Publicacions Cíviques i Culturals d’Alforja. L’any 2000 varen obtenir l’aprovació dels seus estatuts per part de la Generalitat de Catalunya,  la revista oficialment queda legalitzada i  passà a dir-se : Informatiu d’Alforja.

La revista s’edita totalment en català i té una dotzena de col·laboradors més habituals i d’altres més esporàdics.

Al complir-se els divuit anys de vida de la revista ens hem vist obligats a fer una reestructuració per donar-li continuïtat, el canvi ha consistit en que s’ha deixat de repartir per totes les cases del poble gratuïtament i ara es pot trobar en un lloc de venda que és l’estanc d’Alforja. La revista Informatiu d’Alforja, també es pot llegir des de qualsevol lloc del món a través de Internet.

Des de la seva fundació fa dinou anys la revista està dirigida per Antoni Pujals.

 

Plaça Mercadal, 13

43365 Alforja

Tel. 977 816 008

Segueix-nos al Facebook